Referat af bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Klosterparken

www.gf-klosterparken.dk

Møde dato og sted

31. maj hos Benjamin

Referat nr.

4-2011

Dirigent

Ingen specifik

Referent

Lennart

Deltagere

Lennart (11);  Lisbeth (24); Benjamin (27); Mickael (42); Cathy (49)

Afbud

 

Næste bestyrelsesmøde

13 september kl 19:30 hos Michael (42)

 

 Dagsorden:

  1. Godkendelse af referat fra forrige møde.
  2. Konstituation af bestyrrelse (næstformand)
  3. Økonomi status
  4. Hegn i baghave
  5. Status for forårs arbejdsdag
  6. Efterårs arbejdsdag
  7. Status for vandproblemmerne i kældre i den sydlige del af bebyggelsen
  8. evt.

 

Referat

 

Ad. 1 Godkendelse af referat fra forrige møde

Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

Det blev dog aftalt at vi fremover godkender pr.mail. Dette skyldes at det har ført til nogen misforståelser at der på det udsendte referat stod ”udkast”

 

Ad. 2 Konstitution af bestyrelse

Da bestyrelsen ikke var fuldt samlet på sidste møde, blev valg af næstformand udskudt til dette møde.

Mickael (42) blev valgt som næstformand.

 

Ad. 3 Økonomi status

Der er en af husstandene i bebyggelsen der stort set konstant er i restance. Dette giver et unødigt stor belastning af kassereren, og dette er ikke holdbart. Det blev drøftet om det er muligt at nedsætte det beløb som grundejerforeningen har i restance ved fremover at ændre Tv-pakken til grundparken, når vedkommende er i restance.

Økonomien ser ud til at overholde budgettet.

 

Ad. 5 Status for forårs arbejdsdag

Arbejdsdagen resultat var fint.

Der er dog nogle problemer. Der er aftale om at kommunen henter det grønne affald. Dette grønne affald ”grabes” op på en lastbil, det vil sige at lastbilen har en grab som den bruger til at fjerne affaldet. Men der tages ikke andet end grønt affald, så det er ikke særlig hensigtsmæssigt at efterlade sække med grønt affald. Der således ikke fjernes. Sækkene står stadig hvor de blev efterladt.

Altså ”ingen klare sække” til affald.

 

Tildelte opgaver:

De tildelte opgaver er ved at være en unødig stor belastning for bestyrelsen.

Hensigten for tildelte opgaver var jo, at hvis man af en eller anden grund ikke kunne deltage i det fælles arbejde den pågældende dag, f.eks pga en familiefest, så var det muligt at lave en opgave en anden dag.

Men det ser ud til at ”tildelte opgaver” i flere tilfælde er forårsaget af andre årsager.

 

Håndteringen af tildelte opgaver er meget tidsrøvende for bestyrelsen, og desværre er det også nødvendigt at bestyrelsen laver opfølgning på disse opgaver.

Bestyrelsen ser derfor helst, at muligheden for at få en tildelt opgave elimineres. Muligheden er vedtaget ved generalforsamlingsbeslutning, og kan derfor kun fjernes igen ved en generalforsamlingsbeslutning.

Årsagen til at denne mulighed findes er, at der kan findes husstande som faktisk er forhindret i at kunne deltage den pågældende dag, og som faktisk ikke har mulighed i deres budget at betale sig fra at lave opgaver.

Endvidere er der husstande der permanent har fast tildelt opgave. Denne mulighed fjernes fremover. Dog vil aktiviteter der normalt ikke hører til disse arbejdsdage og som udføres igennem hele året stadig kunne fritage for arbejde på arbejdsdagene. Eksempelvis udskiftning af pærer i vores stibelysning.

 

Der er inden arbejdsdagen indkøbt ekstra værktøj, som befinder sig i skuret. Dette værktøj kan selvfølgelig også benyttes til beboernes eget brug, men det er en selvfølge at værktøjet er i samme stand som da man lånte det, og hvis værktøjet kræver forbrugsmateriale, såsom gas, benzin eller lignende, så skal man selvfølgelig sørge for at købe mindst det der er forbrugt.

Eksempelvis er det konstateret, at der nu er en gasflaske der nu er tom, men som var blevet udskiftet med en fyldt efter sidste arbejdsdag. Altså er der en beboer der har brugt gas, uden at erstattet den brugte gas. Sådanne forhold er selvfølgelig ikke acceptabel.

 

Det skal i øvrigt pointeres at de indkøbte motoriserede redskaber, Buskrydder og hækkeklipper, skal have 2% olieblandet benzin.

Hvis der bruges ren benzin vil motorerne går i stykker.

 

Bestyrelsen konstaterede at tilmelding til frokost på tilmeldingssedlen til arbejdsdagen fungerede fint og efter hensigten.

 

Ad. 6 Efterårs arbejdsdag

Ud fra erfaringerne fra arbejdsdagen fastlagde vi den kommende arbejdsdag til lørdag d.17/9, som er weekenden op til der hentes storskrald, således at ”ikke grønt affald” kan lægges til storskrald med det samme, gælder dog ikke byggeaffald mm som heller ikke tages ved storskrald.

Så reserver dagen allerede nu.

 

 

Ad. 7 Status for vandproblemerne i kældre i den sydlige del af bebyggelsen

På arbejdsdagen var der et hold der skulle søge at klarlægge forhold omkring drænene.

Der er blevet gravet huller. Disse huller havde til formål at konstatere om der fandtes dræn rundt om husene, eller om der ikke var dræn.

Der er gravet hul ved hjørnet af blok 7, 8 og 9.

Disse steder var valgt, da omfangsdræn netop disse steder ifølge tegningerne skulle have deres afløb hen imod samle og pumpebrønden, som befinder sig  for enden af blok 8., dog skulle blok 9 have afløb hen imod blok 6, som så igen har afløb hen imod brønden.

 

Det var ret vigtigt at konstatere om der reelt var omfangsdræn omkring  husblokkene, idet er ”worst case”

Situation ville være at de ikke fandtes, og der dermed skulle lægges dræn omkring husblokkene igennem alle beboernes gårde og haver.

 

Heldigvis viste det sig, at der fandtes omfangsdræn, og at afløbene alle havde den rigtige retning.

 

Dernæst forsøgte vi at følge afløbet fra omfangsdrænet ved blok 8, idet det skulle løbe direkte til samle- og pumpebrønden, som ligge ganske tæt på denne blok.

Vi vidste dog, at der ikke var tilløbshul i denne brønd.

Det blev konstateret at drænrørets afløb løb lige opad og forbi brønden.

 

Vi forsøgte også at fylde vand i drænet ved blok 6, men på et eller andet tidspunkt, så løb dette baglæns, dvs. drænrøret var fyldt. Så noget tyder på at der ikke er afløb som forventet ifølge tegningerne.

 

Opgaven der udestår nu er at finde ud af hvor disse drænrørs afløb reelt ender. Foreløbig er mistanken, at der ikke er en afslutning på disse afløb, som er tilsluttet samle- og pumpebrønden, og derved kan lede vandet væk fra husene.

Stig ville låne et videokamera som er beregnet til at inspeksere sådanne afløb.

Dette er grunden til at hullerne stadig står åbne, således at denne inspektion kan foretages uden at skulle grave ned til drænrørene en gang til.

 

Ad.8 evt.

Brian har tilbudt at vedligeholde den ydre hæk. Bestyrelsen synes at dette er en god ide, idet den ydre hæk sluger en del af resurserne ved vores arbejdsdage. Opgaven vil blive et tillæg til græsslåningsopgaven, og honoraret justeres tilsvarende.

 

 

Husk at næste fælles arbejdsdag blev fastsat til 17 september 2011.

Husk at afsætte dagen til formålet!