Referat af bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Klosterparken

www.gf-klosterparken.dk

Møde dato og sted

13 september hos Mickael

Referat nr.

6-2011

Dirigent

Ingen specifik

Referent

Lennart

Deltagere

Lennart (11);  Lisbeth (24); Benjamin (27); Mickael (42); Cathy (49)

Afbud

 

Næste bestyrelsesmøde

6. oktober kl. 19:00 hos Cathy (49)

 

 Dagsorden:

  1. Godkendelse af referat fra forrige møde.
  2. Dræn
  3. Planlægning af arbejdsdag
  4. Fældning og beskæring af træer
  5. Hegn der er for høje
  6. Opfølgning/hængepartier
  7. evt.

 

Referat

 

Ad. 1 Godkendelse af referat fra forrige møde

Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

 

Ad. 2 Dræn

Det er konstateret at drænene fra beboerne i nr.23-44 alle ender i jorden ved siden af pumpebrønden, hvor de ifølge tegningen skulle være tilsluttet.

Der laves en brønd til disse dræn, der hvor de ender i jorden. Denne brønd tilsluttes pumpebrønden. Dette bliver en af aktiviteterne på arbejdsdagen. Dermed håber vi at problemet er løst for denne del af bebyggelsen. Det vil tiden vise.

 

For beboerne i nr. 45-51 forholder det sig anderledes.

Ifølge tegningerne skulle omfangsdrænet for denne blok også være tilsluttet pumpebrønden ved nr.34.

Det har vist sig at omfangsdrænet er tilsluttet regnvandskloakken ved den brønd der ligger ved nr.44 og nr.45.

Ved siden af denne brønd er det blevet konstateret at græsplænen ofte var sumpet. Dette har ført til mistanke til utæt vandrør. Men vandværket har afvist at de har rør i dette område.

Mistanken flyttede sig derfor til fjernvarmeværket, som faktisk har rør der. Fjernvarmeværket har gravet ned til deres rør, men det viste sig at de ikke var utætte.

Der er konstateret at der står ret meget vand i denne udgravning, så mistanken er nu at det er fra regnvandkloaken, som ligger umiddelbart op ad.

Da det også er konstateret at der ikke var vand i udgravningen ved siden af pumpebrønden, og ej heller vand i de huller der er gravet for nyligt i forbindelse med opførelse af carporte på P5, kan det næppe være tale om grundvand der er i udgravningen ved nr.44/45.

 

Der er kun en niveauforskel på 20 cm fra Solrød Bæk, til regnvandsbrønden ved nr.44/45. Dette betyder at når vandet står højt i Solrød Bæk, så vil vandet også stå højt i regnvandsbrønden, da regnvandkloaken er tilsluttet næsten ved bunden af Solrød Bæk.

Omfangsdrænet fra nr.45-51 er tilsluttet ca. 1 m under jordoverfladen.

Det er derfor en mulighed for, at når vandet i Solrød Bæk står højt, så vil vandet løbe baglæns i omfangsdrænet, som derved ikke dræner, men virker modsat, som kilde for vand, der dermed kan trænge ind i krybekældrene til beboerne i nr. 45-51.

Mickael (42) vil sammen med Stig (30) se nærmere på dette.

 

Hvis denne teori holder stik, så skal omfangsdrænet tilsluttes på en anden måde, f. eks ved at tilslutte omfangsdrænet som vist på tegningerne, til den bestående pumpebrønd ved nr.34, eller ved at etablere en ny pumpebrønd ved nr. 45, der pumper over i regnvandkloaken ved nr.44/45. Der må derfor forudses nogle væsentlige udgifter til løsning på problemet.

 

Ad. 3 Planlægning af arbejdsdag

Mickael havde til mødet lavet et udkast til plan for arbejdsdagen d.17. september, baseret på de indkomne tilbagemeldinger.

Planen blev gennemgået og vedtaget.

 

Bestyrelsen må desværre konstatere at der er et anseligt antal beboelser der ikke melder tilbage. Disse må vi derfor betragte som ikke deltagende, og de vil derfor blive pålagt betaling.

 

Det kan endvidere konstateres at der er et anseligt antal gengangere i beboelser der ikke kan/vil deltage hvilket er stof til eftertanke!

 

 

Ad. 4 Fældning og beskæring af træer

Bestyrelsen var enig om, at dette udføres så vidt det er muligt ud for de indkomne forslag.

Benjamin vil lave udkast til udbudsmateriale, hvoraf de enkelte træer vil fremgå, og hvad der skal gøres.

Bestyrelsen var dog også enig i, at beløbet der kan anvendes er afhængig af drænproblemet, sådan at udgifter der vil komme i forbindelse med dræn har højere priotet.

 

Ad. 5 Hegn der er for høje

Der er skrevet til de beboere der havde opført for højt hegn, og højt ”ikke levende” hegn i beboelsens baghave ud imod fællesarealet.

Der var kommet to tilbagemeldinger, hvoraf den ene var fælles for flere beboere.

 

Bestyrelsen fastholder at hegn over jordniveau ikke må overstige 1,80 m.

Jordniveau er bebyggelsen naturlige niveau det pågældende sted ud mod fællesarealet, og ikke hvis der er lavet påfyld i haven mm.

 

Bestyrelsen fastholder også at man skal rette sig efter den gældende deklaration, og har forståelse for at der også kan udarbejdes efter retningslinjerne i det forslag til deklaration vi vedtog på generalforsamlingen i foråret.

 

Det skal dog tilføjes, at det er kommunen der har indsigelsesret og at det er kommunen der kan dispensere. Grundejerforeningen kan kun indstille til kommunen.

Om kommunen vil acceptere at man udfører efter vores forslag vides ikke.

 

I de aktuelle tilfælde vil vi igen skrive til de pågældende beboere.

 

Ad. 6 Opfølgning/hængepartier

Lisbeth kunne godt ønske, at vi havde en mere formel måde at holde styr på opgaver mm.

Der genindføres derfor aktivitetslisten til internt brug i bestyrelsen.

 

Ad.7 evt.

intet

 

Supplerende info:

Løse fliser og fliser der med tiden lå forkert ved P3 og P4, samt de løse kloakdæksler er blevet udbedret.