Referat af bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Klosterparken

www.gf-klosterparken.dk

Møde dato og sted

6. oktober hos Cathy

Referat nr.

7-2011

Dirigent

Ingen specifik

Referent

Lennart

Deltagere

Lennart (11);  Lisbeth (24); Benjamin (27); Mickael (42); Cathy (49)

Afbud

 

Næste bestyrelsesmøde

13.december kl. 19:00 hos Benjamin (27)

 

 Dagsorden:

  1. Godkendelse af referat fra forrige møde.
  2. Dræn
  3. økonomi
  4. Opfølgning på arbejdsdag
  5. Fældning og beskæring af træer
  6. Gennemgang af aktivitetslisten
  7. evt.

 

Referat

 

Ad. 1 Godkendelse af referat fra forrige møde

Referatet blev godkendt uden bemærkninger.

 

Ad. 2 Dræn

Dræn omkring bebyggelserne nr.23-44 er nu afsluttet i pumpebrønden i overensstemmelse med de oprindelige tegninger.

Bestyrelsen håber derved, at problemet for denne del af Klosterparken er løst.

 

Tilbage er nu dræn omkring bebyggelsen i nr.45-51, som er tilsluttet regnvandskloakken direkte, og ikke via en pumpebrønd som tegninger for bebyggelsen angiver.

 

Der er i bestyrelsen forskellig opfattelse af, om der kan gøres noget ved vores drænsystem for at forhindre oversvømmelser i kældrene til nr.45-51, eller om det er et kommunalt problem, at hindre oversvømmelser, da kilden til oversvømmelserne formodes at være, at Solrød bæk ikke kan klare at bortlede vandmængden hurtigt nok.

 

Ad. 3 økonomi

Vi havde til mødet modtaget en status for regnskab.

Bestyrelsen havde ingen bemærkninger til regnskabet.

 

Ad. 4 Opfølgning på arbejdsdag

Bestyrelsen var tilfreds med resultaterne på arbejdsdagen, der blev nået det, der var planlagt.

Det kunne dog konstateres, at efterhånden som diverse opgaver afsluttes, siver deltagerne væk, i stedet for at give  en hjælpende hånd de steder, hvor der stadig er aktiviteter, også selvom deres opgave er færdig langt tidligere end det estimerede afslutningstidspunkt.

 

Det blev også konstateret, at der stadig er beboere, der ikke afleverer svarkuponen på deltagelse, men møder op alligevel.

Dette er en stor hæmsko for planlægning af arbejdsdagen og  ikke tilfredsstillende for bestyrelsen, da det ikke giver den optimale benyttelse af resurserne til selve arbejdsdagen.

 

Ad. 5 Gennemgang af aktivitetlisten

 

I forbindelse med ”højt hegn” var der en diskussion om, hvad der er bestyrelsen opgave set i relation til overtrædelse af deklaration og/eller lokalplan og andre overtrædelser af love og ligestillede regler.

 

I vedtægterne §2 (formålsparagrafen) står der:

” Grundejerforeningen har til formål blandt andet at varetage medlemmernes fælles grundejerinteresser såvel indadtil som udadtil, herunder administrere, vedligeholde og renholde fællesanlæg”

 

I den gældende deklaration §14 står der:

”Påtaleretten overfor overtrædelser af foranstående servitutbestemmelser og eventuelle særlige bestemmelser, bortset fra bestemmelserne i §12 ovenfor, tilkommer Solrød kommune, der er berettiget til at indrømme sådanne lempelser og afvigelser, som de finder foreneligt med kvarterets karakter, og som ikke kan være til væsentlig gene for de omboende.

Alle spørgsmål vedrørende servituttens fortolkning afgøres af Solrød kommune, hvis afgørelser parcelejerne er pligtige til at underkaste sig.”

 

Det kan dermed fastslås, at det ikke er bestyrelsen opgave at agere ”politi”, dvs. håndhæve love og ligestillede regler herunder lokalplaner og deklaration, det er alene Solrød kommune.

 

Det er derfor den enkeltes beboers egen pligt at spørge kommunen om tvivlsspørgsmål, og eventuel indhente tilladelse til afvigelser.

Sandsynligvis vil kommunen spørge grundejerforeningens bestyrelse inden de tager stilling til en eventuel afvigelse.

Bestyrelsen vil gerne underrettes om forespørgsler til kommunen og svar, da dette kan have betydning for andre.

 

 

Ad.6 evt.

Bestyrelsen har modtaget en anmodning fra en beboer i Digeparken, om vedkommende må beskære piletræerne på en del af diget og selv bortskaffe det beskårne mm.

Bestyrelsen har indvilliget heri.